Author Topic: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!  (Read 9377 times)

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« on: August 09, 2009, 06:05:49 am »
After upgrading from 1.5 to 1.5.1 I now have a empty startscreen, and I am not able to get into anything at all. (see attached image)
It is the same in both Firefox and Iexplore.
I have following error from Iexplorer.

Quote
Message: Object expected
Line: 57
Char: 354
Code: 0
URI: http://www.firedog.dk/public/assets/javascript/extjs/ext-all.js
« Last Edit: August 09, 2009, 05:15:46 pm by robertpetersen »
Best Regards, Robert

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #1 on: August 09, 2009, 06:41:22 am »
This can happen sometimes if you don't clear your browser cache, have you tried that?

cheers
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #2 on: August 09, 2009, 06:47:08 am »
Thanks, but I dit try that both with Iexplore and Firefox.. still empty start screen, and I can NOT go into administration or anything else at all.  ???
Best Regards, Robert

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #3 on: August 09, 2009, 10:03:51 am »
I have followed your signature, set debug to true, here is the log file error:

1 ERROR: Error: Undefined index:  da_dk in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)

#2 ERROR: Error: Undefined index:  jp_ja in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)

#3 ERROR: Error: Undefined index:  kr_ko in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)
Best Regards, Robert

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #4 on: August 09, 2009, 10:08:32 am »
So somehow is has something to do with me default language here? I can see that da_dk is missing in line 538 to line 581 so what to do now? can i be editing some files remove my default language, or set it to english?

Quote
Code: [Select]
unction get_ext_language_file($loc) {
switch ($loc) {
case 'cs_cz': return 'ext-lang-cs-min.js';
case 'de_de': return 'ext-lang-de-min.js';
case 'en_us': return 'ext-lang-en-min.js';
case 'es_es': return 'ext-lang-es-min.js';
case 'es_la': return 'ext-lang-es-min.js';
case 'fr_fr': return 'ext-lang-fr_FR.js';
case 'hu_hu': return 'ext-lang-en-min.js';
case 'it_it': return 'ext-lang-it-min.js';
case 'ja_jp': return 'ext-lang-ja-min.js';
case 'ko_kr': return 'ext-lang-ko-min.js';
case 'nl_nl': return 'ext-lang-nl-min.js';
case 'pl_pl': return 'ext-lang-pl-min.js';
case 'pt_br': return 'ext-lang-pt-min.js';
case 'ru_ru': return 'ext-lang-ru.js';
case 'zh_cn': return 'ext-lang-zh_CN-min.js';
case 'zh_tw': return 'ext-lang-zh_CN-min.js';
default: return '';
}
return '';
}

function get_language_name($loc) {
static $names = array(
'cs_cz' => 'Čeština',
'de_de' => 'Deutsch',
'en_us' => 'English (U.S.)',
'es_es' => 'Español (España)',
'es_la' => 'Español (Latinoamérica)',
'fr_fr' => 'Français',
'hu_hu' => 'Magyar',
'it_it' => 'Italiano',
'ja_jp' => '日本語',
'ko_kr' => '한국어',
'nl_nl' => 'Nederlands',
'pl_pl' => 'Polski',
'pt_br' => 'Português',
'ru_ru' => 'Pусский',
'zh_cn' => '中文 (中国)',
'zh_tw' => '中文 (臺灣)',
);
return $names[$loc];
Best Regards, Robert

irolf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #5 on: August 09, 2009, 10:31:04 am »
I figured out that in the 1.5.1 version the Browser.php has zum empty lines after the closing ?>
so I alwas got an Error: Cannot modify header information

delete the both empty lines in opengoo/library/browser/Browser.php to get in contact with opengoo again.

cheers,
rolf

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #6 on: August 09, 2009, 03:36:14 pm »
I tried to delete the 2 lines, but I had only 1 lines. but it did NOT help. I have attached log file If anybody will help i will be truly happy.
Best Regards, Robert

irolf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #7 on: August 09, 2009, 03:55:01 pm »
God dag Robert,

I would examine two things (although I'm a og noob, too:

first check the ToolController.class.php for any emoty lines:

#1 ERROR: Error: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/firedog.dk/application/controllers/ToolController.class.php:326) in '/home/www/firedog.dk/application/layouts/html.php' on line 1 (error code: 2)

than take a look at the functions.php (or maybe config) where the three indices are defined or called:

#1 ERROR: Error: Undefined index:  da_dk in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)

#2 ERROR: Error: Undefined index:  jp_ja in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)

#3 ERROR: Error: Undefined index:  kr_ko in '/home/www/firedog.dk/application/functions.php' on line 581 (error code: 8)

good luck!
rolf

robertpetersen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Konweb.dk
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup (SOLVED
« Reply #8 on: August 09, 2009, 05:06:51 pm »
I tried to delete all languages, but still it was complaining. So. just before I deleted all, I tried to upload 1.5.1 again, just overwriting it all, and then BANG  :D it works again  ;D ;D So problem solved, eventhough FileZilla has uploaded all the first time.. Not sure what can go wrong, but now everything is fine again.
Best Regards, Robert

irolf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup
« Reply #9 on: August 09, 2009, 05:13:20 pm »
congratulations!

oh, by the way: I've re-upped 1.5.1 also. and after the empty-line issue everthing seemed to be fine!

kind regards,
rolf

soomon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« Reply #10 on: August 17, 2009, 10:30:15 am »
hey there,

i also get this empty screen.
i tried overwriting all opengoo files, but that did not help.
i fixed the functions.php by adding entries for the languages da_dk and de_du and removed the empty lines in the browser.php but the result is the same.
and yes, i tried removing all cookies, browser cache etc.

IE sais:
Error in line 39
char 2
error: 'og.loggedUser.isAdmin' is  NULL or no object
url: http://mydomain/index.php?c=access&a=index


i also see that the  loading icon in the content area but after 1 second it's gone and there is no content :S

debug is true but there i no entry in the log file...

i did an  update from 1.51 to 1.52

thanks & greets,

soomon

edit: now that i'm at home i get the error:
line: 14
char: 1188
object doesn't support this property or method
code: 0
same url
« Last Edit: August 17, 2009, 01:19:10 pm by soomon »

soomon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« Reply #11 on: August 19, 2009, 04:07:56 am »
anybody?

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« Reply #12 on: August 19, 2009, 12:38:35 pm »
If you set the default language to English, does it work?
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

soomon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« Reply #13 on: August 19, 2009, 01:49:16 pm »
default language is en_us
i tried switching it to de_de but that did not help :S

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5.0 > 1.5.1 empty startup SOLVED!
« Reply #14 on: August 19, 2009, 07:17:03 pm »
When you overwrote the OG files, did you use the same download as you did the 1st time, or did you download a fresh copy?
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

 

anything