Author Topic: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces  (Read 6015 times)

Nuno Zimas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
    • View Profile
1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« on: July 19, 2009, 06:37:53 pm »
As administrator i am getting tasks ande milestones which belong to Workspace X also in Workspace Y.
Could not establish a pattern of error.

Nuno.

[EDIT]

This is an outstanding bug. It's quite annoying to have milestones from a certain workspace showing up at random in other workspaces.
« Last Edit: July 21, 2009, 05:33:26 am by nzimas »
OS: GNU/Linux (PCLinuxOS) | Browser: Firefox 3.6.x and Chromium 5.0.x | FengOffice 1.7 RC

ignacio

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1703
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #1 on: July 21, 2009, 12:52:48 pm »
Hi Nuno,

When you enter one of those task's view, on the bottom right, do you see the correct workspace?

Nuno Zimas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #2 on: July 21, 2009, 03:22:15 pm »
When you enter one of those task's view, on the bottom right, do you see the correct workspace?

Yes.
The correct workspace also appears in the task list view, although in a wrong worspace.
The screenshots i am attaching depict this issue in detail.
OS: GNU/Linux (PCLinuxOS) | Browser: Firefox 3.6.x and Chromium 5.0.x | FengOffice 1.7 RC

ignacio

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1703
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #3 on: July 28, 2009, 10:14:02 am »
Could it be that the milestones shown on a wrong workspace contain tasks from another workspace?

Nuno Zimas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #4 on: July 28, 2009, 02:55:23 pm »
Doesn't look like.
Have checked a milestone containing 3 tasks and they are all assigned to a specific workspace, though the milestone itself appears on another workspace as well. The tasks in that milestone only display in the correct workspace, which may indicate that this issue only affects milestones.

So, milestone X, comprised of tasks x1, x2, x3, belongs to workspace Y.
Milestone X also displays (wrongfully) in workspace K.
Tasks x1, x2, x3 only display in workspace Y, as expected.

Could it be a DB mapping issue caused by a fauity upgrade?
Is there a schematic difference in the DB tables between oGoo 1.4 and 1.5?
« Last Edit: July 29, 2009, 05:03:34 am by nzimas »
OS: GNU/Linux (PCLinuxOS) | Browser: Firefox 3.6.x and Chromium 5.0.x | FengOffice 1.7 RC

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #5 on: July 28, 2009, 07:04:07 pm »
I am having this same issue.  About 10% of my milestones are appearing not only in their proper workspaces, but also in other workspaces that they should not be.  They do not contain tasks from another workspace (some are empty, I haven't yet created any tasks in them). They also show the proper workspace in the Properties box, but appear in the wrong place as well as in the right workspace.
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

ignacio

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1703
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #6 on: July 29, 2009, 04:57:21 pm »
Was this behavior present on version 1.4.2? Does it happen with milestones created since 1.5 or only milestones created before 1.5?

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #7 on: July 29, 2009, 05:13:06 pm »
I did not notice it in 1.4.2, and I'm pretty certain I would have noticed it before. It happens with milestones created in 1.4.2.  I created a couple of milestones today, and they were showing up in the correct places.
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

rm249

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #8 on: July 29, 2009, 07:20:56 pm »
I too am also experiencing this problem. It was not there in 1.4.2. I just upgraded to the latest version.

Other milestones only seem to appear when you have the Group By: Milestone selected. All of the incorrectly placed milestones do not have any tasks in them. I tried editing the Workspace option for the milestone to another workspace, then back to its original workspace and it still shows up.

It's strange because it only seems to have this bug on the first workspace in the list, all the other workspaces are fine and show the correct milestones.

alvarotm01

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 335
    • View Profile
    • Email
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #9 on: August 03, 2009, 11:27:37 am »
Hi,

To fix the issue add this line before line 558 of 'application/controllers/TaskController.class.php'
Code: [Select]
$projectstr = " AND " . ProjectMilestones::getWorkspaceString($pids);

regards

Pet

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 638
  • Always mining for solutions!
    • View Profile
    • The Bet!
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #10 on: August 03, 2009, 04:50:58 pm »
that solved it, thank you
Support OpenGoo - Sponsor a Feature! | Follow me on Twitter | OG Support Chat | Did you turn debugging on?

rm249

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #11 on: August 03, 2009, 05:03:48 pm »
@alvarotm01 thanks a lot that fixed it :)

Nuno Zimas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 127
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #12 on: August 04, 2009, 08:37:34 am »
Works a treat, Igancio.
Great debugging job!

Nuno.
OS: GNU/Linux (PCLinuxOS) | Browser: Firefox 3.6.x and Chromium 5.0.x | FengOffice 1.7 RC

William

  • Freshman
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #13 on: August 04, 2009, 01:06:32 pm »
Well done! :D

msauter

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 118
    • View Profile
Re: 1.5 rc - tasks / milestones in wrong workspaces
« Reply #14 on: December 06, 2009, 10:38:24 am »
With OpenGoo 1.5.3 I'm still having problems with milestones belonging to a different workspace than the task. But the problem seems to be limited to the quick edit form (inline editing in the task list), it does not exist in the full edit view.

Can anyone confirm this observation?

- Martin

 

anything